Leren over aanbesteden

Bidwriter

Krijg inzicht in waar het bij aanbestedingen om draait. Waarom de teksten die je moet indienen zo belangrijk zijn, waar je op moet letten bij het schrijven van de teksten, hoe je dat goed doet. Je komt aan de weet hoe het beoordeelt wordt, wat er allemaal nodig is om een concurrerende inschrijving in te dienen. 
Trainers

Octavia & Erwin

Leervorm

Video, oefeningen en praktische formats

Trainingsduur

3 uur aan lesmateriaal

Aantal lessen

17

Bereikbaarheid

Te volgen via computer, tablet en smartphone

Prijs

€275,-

Een winnend plan schrijven.

Ontdek de fijne kneepjes van het vak van bidwriting. Aanbestedingsteksten zijn niet zomaar teksten; ze kunnen het verschil maken tussen winnen en verliezen. In deze training duik je diep in de kunst van effectieve aanbestedingsteksten. 
Wat leer je in deze cursus?
  • Waarom jouw teksten cruciaal zijn voor het succes van een aanbesteding.
  • Aan welke belangrijke criteria je tekst moet voldoen.
  • Hoe de beoordelingsprocedure in zijn werk gaat en wat beoordelaars echt zoeken.
  • Het onderscheid tussen PR, marketing en een winnende aanbestedingstekst.
  • De gouden tips en trucs om je inschrijving naar de top te brengen.

Ontmoet onze trainers

Erkende experts uit de sector - Octavia Siertsema en Erwin Hakkennes - loodsen je door het complexe proces en geven je de kennis die je nodig hebt om te beginnen met inschrijven - van het ontdekken van kansen tot het verzenden van je aanbestedingsvoorstel.
Octavia is sinds 2010 Aanbestedingsspecialist en ondersteunt alle soorten bedrijven bij het inschrijven op aanbestedingen.

Octavia Siertsema

Utrechtse aanbestedingsspecialist. Begeleid al 25+ jaar ondernemers bij het inschrijven op aanbestedingen en het opstellen van offertes

Erwin Hakkennes

Leren over aanbesteden

Wat onze cursisten zeggen

Het is een afwisselende en praktische cursus waarin je leert over alle onderwerpen die van belang zijn om succesvol in te schrijven op een aanbesteding. Als Bidwriter vond ik het onderdeel Bidmanager erg interessant. Ik heb veel geleerd over o.a. waardebepaling, geschikte aanbestedingen vinden, structureren van het proces, winkans en tenderkosten berekenen. Aanrader voor iedereen die is betrokken bij (een) aanbesteding(en).
Nathalie
De cursus heeft me voorzien van alle tools die ik nodig had. Ik leerde hoe ik mijn team kon leiden, strategieën kon kiezen en uiteindelijk winnende inschrijvingen kon leveren. Ik kan deze cursus aan iedere nieuwe bidmanager aanbevelen!
Anouk
Dankzij de Bidwriter training begrijp ik nu niet alleen de essentie van wat een effectieve aanbestedingstekst maakt, maar heb ik ook meer zelfvertrouwen in mijn schrijfvaardigheden. De gouden tips en trucs die ik heb geleerd, pas ik dagelijks toe. Een absolute aanrader voor iedereen die zich in dit vakgebied wil bekwamen!
Jeroen

Inhoud van de cursus

Gemaakt met